Välkommen!

Vi finns i Uddevalla och tar med glädje emot uppdrag på västkusten!

Vi är specialister på de lite mindre jobben men 
har ett brett kontaktnät med resurser även för 
större projekt. Vi har mer än 20 års erfarenhet i branschen och sätter alltid kunden i centrum.
Vi är anslutna till ID06 

 

Hur påverkas vi av olika färger

Färger påverkar oss mer än vi tror… 
Det är till exempel ingen slump att grönt är vanligt på sjukhus och att sovrum ofta är blå. Som målare kan vi den grundläggande färgpsykologin.

RÖTT är en kraftfull färg full av energi. Rött drar uppmärksamheten till sig och varnar oss. Därför används rött i varningslampor och trafikskyltar. I ett rött rum slår ditt hjärta snabbare och du blinkar oftare.

GULT är en intensiv färg som inte lämnar oss i fred. Det finns färgpsykologer som tror att gula nyanser kan ge upphov till illamående och sjösjuka. Man tror även att gult är den första färgen som spädbarn uppfattar.

GRÖNT har en lugnande inverkan på oss människor. Våra sinnen blir mer balanserade och vi har lättare att utföra precisionsarbeten. Det är en av anledningarna till att operationsdukar och operationskläder är gröna.

SVART förknippas i västvärlden med olycka, död, sjukdom, hat och sorg. Men svart är även en färg som anses klassisk och trendig, framför allt på kläder. På senare år har det även blivit populärt med svarta väggar.

VITT är tomhet och vila. Människor som lider av depression mår ofta bättre om de får sitta i ett ljust, vitt rum iklädda vita kläder. Men att ha kritvita väggar hemma kan kännas ödsligt. Därför brukar man blanda den vita färgen med en annan färg, till exempel rött, för att göra det vita lite varmare. Det kallas att bryta färgen.

BLÅTT har en rogivande effekt. Det är en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Blåa rum upplevs som rymliga, kanske på grund av att himlen är blå. I undersökningar om älsklingsfärger är blått alltid den populäraste färgen.

 

Vi utför

Nybyggnadsmåleri

Reparationsmåleri

Tapetsering

Fasadmålning/utvändigt

Fönstermålning/renovering

Golvmålning

Totalentrepenad

Vi är medlemmar i Måleriföretagarna och har kollektivavtal med Svenska Målarförbundet.

 

Vår policy är att alltid:

 Ge högsta kvalitet på service och hålla utlovade tiden på arbetet.
 Ge kvalitetsarbeten till ett bra pris.